Gott Nytt år.


Gott Nytt år på er. hoppas ni får en bra afton.

2007 var ett bra år, men jag hoppas 2008 blir ännu bättre.

(det fick bli detta inlägget nu och inte ikväll, för ska nämligen iväg snart. ganska kort blev det också, men kände inte för att vara långdragen eller göra ett "året som gått" inlägg.)

image95




uppe med tuppen.


ja vad gör jag uppe nu egentligen? jo, J stack till jobbet vid 06:00 cirka, och jag har svårt att sova när han inte är hemma. så istället för att plåga mig själv genom att ligga och vrida och vända på mig och ändå inte kunna sova, så steg jag upp istället. kan sova sen i eftermiddag istället om jag blir trött.

förkylningen vill inte ge med sig. är alldeles röd och narig om näsan nu. tur då att vi inte ska på någon stor fest idag. hade inte velat sitta där som värsta Rudolf med röd näsa som snyter sig i tid och otid. men det är inga problem dit vi ska.
ska nämligen hem till mamma. så då gör det inget att min näsa är röd :)

åh suck.


är ganska så ordentligt förkyld nu. maten smakar inget, och kan inte känna någon lukt. och imorgon är det nyårsafton. och vi ska äta trerättersmiddag. hoppas fan att det smakar något då. för imorgon är min sista dag jag får glufsa mat i mängder. mina nyårslöften är nämligen att gå ner 5 kg till sommaren (är lite för tung nu, har ätit för mkt ;)), äta nyttigare mat, och försöka att inte äta något godis, inte ens på helgen. får se om jag klarar detta nu. men det ska gå.
 beach 2008 here I come.

sjuk. jag?!


sjuk och sjuk. har blivit lite förkyld och har ont i halsen. inte vanligt att jag blir sjuk. bara det inte blir värre... hade varit kul nu innan nyår ju.

varit på stan nu igår och idag. pallar inte lägga upp bilder på det jag köpt. men köpte iaf lite smågrejer jag behövde igår på H&M, hade 250:- bonuscheck ;) och idag köpte jag en skjortklänning på rean på Carlings, 199:- istället för 499:-. snygg är den :)

bara skit på tv ikväll. så jäkla trist. och vi har inte orkat gå och hyra film för J känner sig inte heller helt frisk. så vi får väll se på någon film vi har här hemma. fastän vi har sett dem typ tusen gånger :P

trevlig kväll alla.




nattsightseeing


kvällen igår var kul. det enda som sög fett var att det var ju mycket dyrare att gå ut än en vanlig dag. kostade 150 spänn. blev ganska pissed men går inte ut så ofta så då gör det ju inte så mycket. stannade dock inte så länge, vi tyckte inte det var så kul. det var för mycket folk helt enkelt. så tog nattbussen hem. har aldrig åkt den innan. och ska aldrig göra det igen. för min hållplats blev sista hållplatsen. resan som annars tar cirka en kvart tog istället en halvtimme. drygt. men fick en liten nattsightseeing.

var nere på stan innan och kollade rean. hittade inget haha. jag är sjukt dålig på att hitta saker på rea. plus att det är ganska jobbigt med alla galna människor som är helt maniska för att det är billigt. men ska nog ändå ner där imorgon igen. eller kanske tar väla. och där kommer ju inte vara folk. oh nej ;)


rubrik?


julafton var mycket bra iår. den firades på fyra olika sätt. var först med mamma, rolf & syster. sen gick jag, syster & pappa hem till farmor och farfar. sen var jag och J hos hans pappa + familj och hund. sen hade vi klappöppning på kvällskvisten här hemma jag och J. mysigt värre :)

fick massa bra julklappar. orkar inte räkna upp allt men fick bla. presenkort gina tricot 500:-, presentkort väla 500:-, kontanter 1000:-, nya morgontofflor med hello kitty, en berlock till mitt tomas sabo armband som det står Cookie på (ni som känner mig fattar varför jag fick det), mm, mm.

ikväll blir det förfest + utgång med lille pettan. utgången blir om det inte är allför mycket folk som ska in på tivvan vill säga.

det är tisdag idag va? jag är helt yr i dagarna nu. för att dricka och gå ut på en vardag gör mig förvirrad :P


image94

ett sent God Jul.


jag hann tyvärr inte önska er God Jul imorse, stack nämligen tidigt i förmiddags. mer om idag kommer imorgon. men God Jul på er som sagt. hoppas ni har haft en bra dag med massa klappar.

image93

dan före dopperadan.


har precis bakat lite pepparkakor. vet inte om dom blir goda, får se snart. degen var iaf sjukt svår att kavla ut, fick ta skitmycket mjöl för att det inte skulle fastna. så det kanske blir mjölkakor istället ;P

ikväll blir det bingolotto uppesittarkväll med mina älskade töser. hoppas nu vi vinner storkovan.

Julbak & julpyssel.


har varit med syster min idag. vi skulle baka lusskatter pch pepparkakor. pepparkakor orkade vi inte göra, tar ganska lång tid. och lussekatter var ganska tjatigt. så vi gjorde saffransmuffins istället. åh, så goda dom blev. smakar riktigt mycket saffran, och ovansidan på muffinsarna blev lite hård och småkrispig. mmm, så goda. vill någon ha receptet så kan jag lägga ut det här imorgon. sen efter baket så gjorde vi apelsiner med nejlikor i. vet inte vad det kallas men ni fattar :P så nu hänger det några sånna här i lägenheten och dom doftar underbart.

image92

har inte tagit någon bild på apelsinerna så det fick bli denna :P


Gran á la 2007.


såhär ser våran gran ut iår. jag blev ganska nöjd ändå. den går i silvrigt/genomskinligt (kulorna). kände inte för rött iår igen. ville egentligen ha svart/chockrosa, men det får bli nästa år.

bilderna är inte superbra, min kamera är inte den bästa.







julstädning & julpyntning.


är mitt uppe i julstädningen. var tvungen att pausa lite med julmust. idag är det riktigt mysigt att städa. har julmusik på på högsta volym, jag dricker julmust och nu när jag dammtorkat, dammsugat, och torkat golven så riktigt ser man hur rent och fint det blivit. och finare ska det bli. med pynt och gran :) kan knappt fatta att det är jul på måndag. har det redan gått ett år liksom? känns ju som att det var jul igår.

lägger in lite bilder sen på hur granen blev.

image80

pepparkaksfil.


hittade pepparkaksfil igår när vi var och handlade. så jag sitter och äter det nu. krossade i några pepparkakor också så det blev ännu mera pepparkakasmak. någon som vet om det finns pepparkakste? för om det finns så är det nog jättegott.

puh, sov till elva idag. gillar egentligen inte att sova så länge. men jag behövde det efter gårdagen. nej, det var ingen utgång igår. vi gjorde annat som gjorde mig trött. slit, stånk och svärande. men det var kul. och fan va fint det blev.

hoppades på att det skulle vara lika fint väder idag som det var igår, men icke. hade ju velat ut på en promenad eller löparrunda. men kanske kan göra det ändå.

snart juuuuul!
image79

oh lord.


jobbade till fyra idag. galet stressigt ett tag, var helt själv, tror att jag har gjort massa fel med kassan, typ gett för mycket tillbaka, slagit in fel och dylikt. är sjukt nervös för att det ska vara massa fel. hoppas ju på att jag får jobba mer. var hemma vid typ halv fem. då hade jag inte ätit något på nio timmar. hann inte när jag jobbade. så jag mådde piss när jag kom hem. spydde och svimmade nästan. kände mig full. så det blev ingen träning idag. har fått i mig lite mat nu men vågar knappt äta för känns som jag ska spy då. men mår iaf lite bättre nu. haha, kul att läsa om att jag nästan spyr :P men det är upp till var och en om man vill läsa eller ej. hmmm, något annat att tillägga? nope, inte för tillfället.

ciao.

galet trött.


ska jobba kl nio. vaknade först vid tjugo i sex typ för J skulle till jobbet. sen ringde min klocka halv sju. men var för trött så jag sov till tio i sju. men det var lagom att gå upp då, har hunnit allt med god marginal :) ska jobba helt själv idag, så är inte alltför sugen på att jobba idag, har bara varit där i sammanlagt sju timmar så jag får se hur det går. jag hoppas ju det går bra iaf :)

ska nog ta en koffeinpilla så jag blir pigg.

en snabbis.

 
slutade jobba klockan fem och ska iväg typ klockan sex så är hemma en snabbis och käkar och packar träningsväskan. ska nämligen på ett Kick and Box pass med petra. hepp, nu måste jag blir klar. bloggar sen ikväll igen om jag hinner.

image78

9 december.


idag är det Anna-dagen, min namnsdag alltså. det är också pepparkakans dag, andra advent, dagen man lägger lutfisken i blöt och den traditionella dagen att avsmaka årets julöl, därav uttrycket "Anna med kanna".
himla massa grejer idag då. köpte pepparkakor innan när vi handlade. dels för att det just är pepparkakans dag, men mest för att det är så gott :)

ikväll är det så äntligen dags för Miami Ink och Yippee Ki-Yay MF. love it.

Anna
Namnet är bibliskt och kommer av det hebreiska Hannah. Betydelsen är nåd eller den benådade. I flera språk används namnet även som lallord för mamma.
Jungfru Marias mamma var den helige Anna.
På 1800-talet var Anna det vanligaste namnet. Anna har varit ett av de vanligaste namnen i Norden sedan medeltiden.

ja, jag gillar mitt namn.... ;)

image77


ganska så trött.


börjar bli rätt trött nu så ska nog snart gå och lägga mig.
var på bio innan med J. han bjöd :) vi såg Beowulf. den var helt okej faktiskt. den var typ animerad. visste inte att den skulle vara det men det var så fint gjort så det såg ut som verkliga människor. och så var min favorit Angelina Jolie med. filmen får en trea pga dom fina animationerna och Angelina.

var hos J:s morfar innan idag och åt god mat och spelade kort. trevligt :)

image76

typiskt sverige.


så ja. nu vann marie Idol. visst, hon sjunger bra, men hon är så jävla..... vanlig. varför ska det alltid vara så? varför ska det alltid vara en "vanlig" person som ska vinna? varför kan vi inte få se någon som är annorlunda, någon som har "det" som inte alla andra har? jo, därför att vi bor i det långa landet lagom. trötta mig. men amanda kommer ändå bli känd. hon har ju "det", och hon kommer gå långt den lilla tjejen.
carolina gynning var grymt snygg ikväll btw. riktigt snygg klänning.

the big final.


snart Idol. ska bli spännande att se vem som vinner. jag vill ju att Amanda ska vinna. vem tycker ni ska vinna?

image75


provjobba.


idag ska jag provjobba på café alexandra mellan kl. 14 - 18. hoppas det går bra.

idag är det ett halvår sedan jag blev 20. så det betyder att det är ett halvår tills jag blir 21. ush va gammal jag börjar bli.

idag håller jag tummarna för J, Lisen och för mig. synd bara att jag bara har två tummar :P

det var en trevlig afton hemma hos Petra igår. dina päron är för roliga asså :P tack för god mat och god tårta :)

image74

idag är ingen vanlig dag...


 för det är petras födelsedag!! ja nu är denna lilla sötsaken 20 år hon också. välkommen i gänget gumman :)
gå in på http://spettis.blogg.se/  och gratta henne.

image73

och jag har fått nackspärr. och det är riktigt allvarligt denna gången. (har haft det många gånger, men det har inte varit såhär mycket innan.) har så ont att jag inte kan röra huvudet åt vänster, inte det minsta. kan inte slappna av heller i nacken och axlarna för då gör det sjukt ont. så jag går här nu och har huvudet riktat åt höger hela tiden med axlar upp till öronen och småkrökt rygg. ser ut som en gammal käring. och så ska jag snart iväg till körskolan.
aj...

gott, gottigottgott.


sitter här och dricker cola, mmmm. jag vet att jag inte ska, men det struntar jag i, för det är ju så gott.

nu är nästan alla julklapparna klara :) har bara lite kvar att köpa till J också, och till Petra, men sen, sen är jag färdig :)
köpte även hårfärg innan på stan. var inte längesen jag färgade det men det blir så skabbigt så snabbt så var bara tvungen. köpte en ganska ljus färg. men håret blev inte ljust, det blev mörkt. inte jättemörkt men ändå mörkt. men det gör inget. ville ändå färga det mörkare. snart kommer jag säkert färga det riktigt mörkt igen. jag gillar att byta hårfärg ofta. har haft massa olika färger nu. har haft vitt (nästan), grå/lila aktigt, blont, guldigt, ljusbrunt, mörkbrunt,
svart (nästan), rött, och så slingor i lite olika färger. har glömt bort hur min riktiga hårfärg ser ut :P

imorgon är det en stor dag. men det får ni veta då :)



julklappsshopping.


ska träffa syrran idag och handla klart resten av julklapparna. är snart klar :) skönt. så slipper man göra det veckan innan julafton när alla kommer på att oj, det är ju jul nästa vecka.
men innan dess, körskolan.

image72

men jag vill ha snö.


det bara regnar och blåser och regnar och blåser. jag vill ha snö. men det är väl bara till att inse att vi inte kommer få någon vit jul här nere i skåne.

image71

en seg söndag.


gårdagen blev lyckad och vi hade skitskoj. tog massa fjantkort på förfesten, sjöng helsingborgsvisan när vi gick ner till stan, och dansade vilt inne på Tivoli. det enda som var trist var att man inte fick vara riktigt ifred när vi dansade. massa påhängsna killar som trodde dom hade en chans, men sorry. innan ni inbillar er något så kan ni ju fråga om man är intresserad eller ej, för ni verkar ju inte fatta vibbarna att man inte är det. hitta någon villig singeltjej nästa gång. och att vi låtsades vara lesbiska (för att  vi trodde det skulle få dem att sluta) var ju inte så lyckat :P det blev värre! så vi fick springa därifrån ganska snabbt.

idag är det första advent :) snart är det jul. mysigt.

idag har jag varit sjukt trött hela dagen. åkt hissen upp och ner tusen gånger idag för jag tvättade. men har iaf lyckats snygga till mig idag fast det är segsöndag. man känner sig så mycket piggare om man ser snygg ut.

image70

mörk bild men såhär ser våran snygga adventsljusstake ut iår. svart med glitter i. lite udda. ville ha svarta ljus men det är ganska dyrt styckpris på dem så det fick bli vanliga vita.

med partypjucksen på.

 
ja ikväll blir det partaj med brydarna. hoppas vi får kul. men det tror jag. sitter och sippar på baileys nu och ska strax iväg.

ses i dimman.

image69



RSS 2.0